Anneke van giersbergen acoustic live Thessaloniki, μαύρη τρύπα 12/ 5 /15





Πριν καλά-καλά συνέλθω από την συναυλία της Καστοριάς  (αλλά και την ιστορική τηλεοπτική εμφάνιση της στο ράδιο αρβύλα την προηγούμενη μέρα) , έφτασε η στιγμή  όπου θα έβλεπα την αγαπημένη Anneke για δεύτερη φορά ζωντανά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών.
Για δεύτερη συνεχομένη φορά σταθήκαμε τυχεροί και εντελώς συμπωματικά, βρεθήκαμε έξω από το χώρο λίγο πριν καταφτάσει και η ιδία η Anneke για sound check.
Αφού μας χαιρέτησε , μας είπε να μην φύγουμε μετά το τέλος του live, καθώς θα καθόταν για ένα ποτό και για να τα πει με τον κόσμο.

Στις 9 ακριβώς άνοιξαν οι πόρτες και παρότι υπήρξε και πάλι κάποια καθυστέρηση, ανέβηκαν στην σκηνή οι jaded star, ή αλλιώς οι Maxi Nil και Κώστας Βρετός σε φωνή και κιθάρα αντίστοιχα.
Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει καθόλου τους jaded star πριν τη συναυλία και δεν ήξερα τι να περιμένω, πόσο μάλλον από την ακουστική εκδοχή της μουσικής τους.
Τον Κώστα Βρετό τον γνωρίζουμε ως έναν σπουδαίο κιθαρίστα και ως μέλος των wardrum φυσικά και την Maxi Nil από τους vision of Atlantis (και όχι μονό) .
Αυτό που εισπράξαμε, ήταν μια πολύ ευχάριστη εμφάνιση που δεν μας κούρασε καθόλου, αντιθέτως μας άνοιξε την όρεξη για το κυρίως πιάτο.
Ο Βρετός ακόμη και σε ακουστική κιθάρα είναι εξίσου καλός, ενώ η maxi nil κατάφερε και με την φωνή της, αλλά και με την επικοινωνία που είχε με τον κόσμο να διατηρήσει το ενδιαφέρον μας μέχρι και το τέλος.




Η ώρα είχε φτάσει , με  την Anneke να προσπαθεί να βρει χώρο να περάσει για να ανεβεί στην σκηνή του sold out χώρου της «μαύρης τρύπας».
Το σετ ξεκίνησε όπως και στην καστόρια, με το “my electricity” από the gathering και στην συνεχεία το “4 years” από lorrainville.
Το κοινό ; υποδειγματικό.
Τραγουδούσε , χειροκροτούσε και αποθέωνε την , ακόμη και σήμερα , ντροπαλή και με φανερό τρακ Anneke, η οποία βρισκόμενη σε μεγάλα κέφια, έδωσε μια συναυλία υπεράνω προσδοκιών.
Φοβερά  επικοινωνιακή και με πολύ χιούμορ, κέρδισε τον κόσμο χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
Τα αστεία ανάμεσα στα κομμάτια έδιναν και έπαιρναν, οι διηγήσεις της τραβούσαν την προσοχή και το σετλιστ πανέμορφο και πλούσιο.
Πέρα από τα κομμάτια που έπαιξε και στην καστόρια, είχαμε την τιμή να ακούσουμε και το “yalin” από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο (“air”), ενώ συγκίνηση προκάλεσε η επιλογή του “broken glass” από gathering σε μια πανέμορφη εκτέλεση , βασισμένη στην ενορχήστρωση της έκδοσης του από το “black light districtep.
Το “valley of the queens ” από Ayreon αποδόθηκε επίσης πολύ ωραία, ενώ στις αρκετά γνωστές διασκευές της (Within Temptation, Fleetwood Mac), υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή.
Εννοείται ότι ,όπως και από την συναυλία της Καστοριάς, δεν έλειψαν τα σπουδαία “day after yesterday” , “wonder” και “circles” προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.


Μετά από περίπου 20 τραγούδια  η βραδιά έφτασε στο τέλος της μέσα σε κλίμα πραγματικής αποθέωσης!
Χειροκροτήματα και φωνές από παντού, με την Anneke να υποκλίνεται και να ευχαριστεί τον κόσμο αρκετές φορές ,πριν καταφέρει να κατέβει από την σκηνή για να δώσει τέλος σε μια ακόμη μαγευτική βραδιά…


Όπως μας είχε υποσχεθεί, κάθισε για αρκετή ώρα στον χώρο, περνώντας χρόνο με τους οπαδούς της ,βγαίνοντας φωτο κλπ.

Πραγματικά μιας και κατάφερα να την πετύχω να έχει λίγο χρόνο ώστε να τα πούμε λίγο παραπάνω , μου έκανε εντύπωση η όρεξη της για κουβέντα, παρ‘ολη την κούραση της και η έκδηλη ευγνωμοσύνη της για το ότι δώσαμε το παρόν σε 2 συναυλίες της περιοδείας, ενώ σχολίασε και το κοινό με τα καλύτερα λόγια.

Συμπερασματικά, παρότι προτιμώ τα «ηλεκτρικά» σετ γενικότερα, αυτή ήταν ίσως η συναυλία  , αλλά και η περιοδεία της Anneke που ευχαριστήθηκα περισσότερο.

Και αν σε παλαιότερες συναυλίες της, παρ’ολη την ικανοποίηση μου , υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου η ανεκπλήρωτη επιθυμία για λίγα παραπάνω κομμάτια από gathering, αυτή τη φορά, δεν υπήρχε χώρος  για τέτοιου είδους  παράπονα…

Η πληρότητα που μου δημιούργησε αυτή η εμφάνιση, δεν άφησε περιθώρια για προσκόλληση στο παρελθόν, ενώ σε συνδυασμό με το εκπληκτικό άλμπουμ που η Anneke (μαζί με τον lucassen)  κυκλοφόρησε πρόσφατα (“the gentle storm - diary”) ,  απέδειξε ότι είτε με τον ένα ,είτε με τον άλλο τρόπο διαγράφει τρανό παρόν και έχει και λαμπρό μέλλον μπροστά της.

 Πραγματικά , “the best is yet to come…”



 














Γιώργος "Marooned"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου